Als het rode lampje “Fault” op uw Omnik omvormer brandt, dan wordt hier ook een foutcode of foutomschrijving bijgegeven. Met behulp van deze gegevens kunt u in de onderstaande tabel de oplossing van uw fout vinden.

Staat uw foutcode of omvormer type er niet tussen, dan kunt u contact met ons opnemen.

LET OP: Elk omvormer type geeft een ander soort foutcode, kijk goed in de lijst van uw omvormer

Foutcode Foutomschrijving Oplossing
0 GFCI Device fault U dient hierover contact op te nemen met ons.
5 Less Bus Low Voltage Fault U dient uw omvormer een aantal keer te herstarten, door eerst de DC switch (de schakelaar onderop de omvormer) uit te schakelen en daarna de groep in de meterkast uit te schakelen. Beide schakelaars dienen 15 minuten uit te staan. Mocht dit niet gewerkt hebben, dan kunt u contact met ons opnemen.
6 Over Bus High Voltage Fault U dient uw omvormer een aantal keer te herstarten, door eerst de DC switch (de schakelaar onderop de omvormer) uit te schakelen en daarna de groep in de meterkast uit te schakelen. Beide schakelaars dienen 15 minuten uit te staan. Mocht dit niet gewerkt hebben, dan kunt u contact met ons opnemen.
7 Master Device Fault U dient uw omvormer een aantal keer te herstarten, door eerst de DC switch (de schakelaar onderop de omvormer) uit te schakelen en daarna de groep in de meterkast uit te schakelen. Beide schakelaars dienen 15 minuten uit te staan. Mocht dit niet gewerkt hebben, dan kunt u hier contact met ons opnemen.
9 No Utility De groep van de zonnepanelen in uw meterkast staat uit, deze kunt u aanzetten. Indien u er zeker van bent dat de groep aanstaat of u weet niet welke groep van de zonnepanelen is, dan kunt u contact met ons opnemen.
10 Ground Current Fault U dient hierover contact op te nemen met ons.
11 Bus Voltage Fault U dient uw omvormer een aantal keer te herstarten, door eerst de DC switch (de schakelaar onderop de omvormer) uit te schakelen en daarna de groep in de meterkast uit te schakelen. Beide schakelaars dienen 15 minuten uit te staan. Mocht dit niet gewerkt hebben, dan kunt u hier contact met ons opnemen.
18 Isolation Fault U dient hierover contact op te nemen met ons.
24 Relay2 Fault U dient uw omvormer een aantal keer te herstarten, door eerst de DC switch (de schakelaar onderop de omvormer) uit te schakelen en daarna de groep in de meterkast uit te schakelen. Beide schakelaars dienen 15 minuten uit te staan. Mocht dit niet gewerkt hebben, dan kunt u contact met ons opnemen.
25 Relay1 Fault U dient uw omvormer een aantal keer te herstarten, door eerst de DC switch (de schakelaar onderop de omvormer) uit te schakelen en daarna de groep in de meterkast uit te schakelen. Beide schakelaars dienen 15 minuten uit te staan. Mocht dit niet gewerkt hebben, dan kunt u contact met ons opnemen.
F27 Inverter over Current Indien deze foutcode in twee weken vaker wordt weergegeven, dient u contact met ons op te nemen. Indien deze foutcode eenmalig per twee weken wordt weergegeven, kunt u het negeren.
Foutmelding Foutomschrijving Oplossing
Di Meas Te hoge lekstroom Deze foutcode houdt in dat de lekstroom te hoog is/was. Om te controleren of de lekstroom nog steeds te hoog is, dient u de omvormer opnieuw op te starten, door de ESS (Electronic Solar Switch) te verwijderen of om te schakelen voor 15 minuten en de groep in de meterkast van de zonnepanelen uit te schakelen voor 15 minuten. Indien u niet weet waar de groep van de zonnepanelen zit of de foutcode blijft zich voordoen na het opnieuw op starten, dan kunt u contact met ons opnemen.
Code 35 aardlekfout Deze foutcode wijst op een aardlekfout. Om te controleren of de foutcode nog steeds van toepassing is, omdat deze meestal van tijdelijke aard is, dient u de omvormer opnieuw op te starten, door de ESS (Electronic Solar Switch) te verwijderen of om te schakelen voor 15 minuten en de groep in de meterkast van de zonnepanelen uit te schakelen voor 15 minuten. Indien u niet weet waar de groep van de zonnepanelen zit of de foutcode blijft zich voordoen na het opnieuw op starten, dan kunt u contact met ons opnemen.
7401 Varistor defect U dient hierover contact op te nemen met ons.
701 Frequentie niet toegestaan Waarschijnlijk is er werk in uitvoering in uw omgeving en wordt deze fout hierdoor veroorzaakt. Als u zeker weet dat er geen werk in uitvoering is, of dit net is beindigt, maar de foutcode wordt nog wel weergegeven, dan dient u de omvormer opnieuw op te starten, door de ESS (Electronic Solar Switch) te verwijderen of om te schakelen voor 15 minuten en de groep in de meterkast van de zonnepanelen uit te schakelen voor 15 minuten. Indien u niet weet waar de groep van de zonnepanelen zit of de foutcode blijft zich voordoen na het opnieuw op starten, dan kunt u contact met ons opnemen.